Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συντρίμμια - Εγκαταλείπουν το ναυάγιο της ΝΕΑΡ Χαρίτσης και Αχτσιόγλου, σαλπάρουν για την Ιθάκη του Τσίπρα - Το άγνωστο παρασκήνιο

Συντρίμμια - Εγκαταλείπουν το ναυάγιο της ΝΕΑΡ Χαρίτσης και Αχτσιόγλου, σαλπάρουν για την Ιθάκη του Τσίπρα - Το άγνωστο παρασκήνιο
Ο Γραμματέας Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναλαμβάνει προσωρινά
Την παραίτησή του ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/3) ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, μια κίνηση που ήταν αναμενόμενη με βάση το αδιέξοδο που έχει προκύψει στο κόμμα αναφορικά με τις πολιτικές συνεργασίες.
Ο Γραμματέας Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναλαμβάνει προσωρινά τα ηνία με την ιδιότητα του μεταβατικού πρόεδρου, όπως ορίζει το καταστατικό και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την επόμενη φάση, όπου αναμένεται η προκήρυξη εκτάκτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου.

Μπαγιάτεψε η αντιπολίτευση

Η αριστερά στην Ελλάδα μοιάζει πλέον με οικογενειακό τραπέζι Κυριακής: όλοι έχουν φύγει, αλλά κάθε λίγο επιστρέφουν για να ξαναζεστάνουν τα ίδια φαγητά και να τσακωθούν για το ποιος τα μαγείρεψε καλύτερα.
Η παραίτηση του Αλέξη Χαρίτση από την ηγεσία της Νέας Αριστεράς, με φόντο μια πιθανή επιστροφή στη θερμή αγκαλιά παλιού εγχειρήματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι απλώς μια πολιτική εξέλιξη.
Είναι ένα déjà vu με ελαφρώς διαφορετικό τίτλο και ακριβώς το ίδιο σενάριο.
Η Νέα Αριστερά, που ιδρύθηκε για να αποτελέσει κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν θα θυμίζει «τα ίδια από τα ίδια», φαίνεται να ολοκληρώνει τον κύκλο της με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Σαν γιαούρτι που γράφει «νέο» στη συσκευασία αλλά έχει ήδη λήξει από την ημέρα παραγωγής.
Και κάπου εκεί, στο βάθος της κουζίνας της κεντροαριστεράς, ο Τσίπρας ανακατεύει την κατσαρόλα.
Το μενού γνώριμο: ενότητα, επανεκκίνηση, ελπίδα, όλα σερβιρισμένα με τη γαρνιτούρα της «νέας αρχής».
Μόνο που το κοινό έχει ξαναδοκιμάσει το πιάτο. Και θυμάται.
Ο κατακερματισμός της αριστεράς δεν είναι πια είδηση.
Κάθε διάσπαση γεννά μια νέα αρχή, που με τη σειρά της οδηγεί σε μια επόμενη διάσπαση, ένας πολιτικός κύκλος πιο σταθερός κι από τα ελληνικά καλοκαίρια.
Το ερώτημα δεν είναι αν θα ενωθούν ξανά.
Είναι για πόσο θα μείνουν ενωμένοι πριν ξαναχωρίσουν.
Ίσως τελικά το πρόβλημα δεν είναι ποιος φεύγει και ποιος επιστρέφει.
Ίσως είναι ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το μενού δεν αλλάζει.
Και όσο το φαγητό σερβίρεται ξαναζεσταμένο, τόσο λιγότεροι θα κάθονται στο τραπέζι.

Τι ισχύει με την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η παραίτηση του κ. Χαρίτση επιφέρει ανακατατάξεις και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα πρέπει να αναδειχθεί νέος επικεφαλής.
Πιθανότερη θεωρείται η εκλογή προσώπου που πρόσκειται στην πλειοψηφία (Τσακαλώτος, Δρίτσας, Πέρκα) με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να εμφανίζεται ως φαβορί.
Σε περίπτωση συμφωνίας για πρόσωπο από την μειοψηφία ως επικρατέστερη προβάλλει η Σία Αναγνωστοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης